Верига от любими рецепти
Тригуни с ревен и ванилов пудинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясно мляко прясно мляко460 ml ml
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах1 пакетчета пакетче
захар захар215 g g
ревен ревен350 g g
ябълков сок ябълков сок300 ml ml
извара извара
(нискомаслена)
150 g g
сол сол1 щипки щипка
слънчогледово олио слънчогледово олио6 с.л. с.л.
бакпулвер бакпулвер2 ч.л. ч.л.
брашно брашно
(пшенично)
300 g g
глазура за торта глазура за торта
(червена)
1 пакетчета пакетче
хартия за печене хартия за печене

Тригуни с ревен и ванилов пудинг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(1)

Начин на приготвяне

1. Кипни 350 ml прясно мляко. Разбий 50 ml мляко с пудинга на прах и 40 g захар, изсипи сместа в прясното мляко и остави да кипне още веднъж. След това прехвърли в плитка купа, постави фолио за свежо съхранение директно върху повърхността и остави да изстине.

2. Почисти ревена и го обели, нарежи го на парчета с дължина 3 cm. Свари парчетата с ябълковия сок и 60 g захар за около 5 min почти до омекване. Извади ги и ги остави да се отцедят, като събереш течността.

3. Омеси изварата, 100 g захар, солта, останалото прясно мляко, олиото, брашното и бакпулвера до получаването на гладко тесто. Разточи блат с дебелина 3 mm върху поръсена с малко брашно повърхност и изрежи 12 квадрата (около 10 x 10 cm). Сгъни ъглите към средата и подреди тригуните една до друга върху покрита с хартия за печене тава. Разпредели върху тригуните ваниловия пудинг и ревена и печи в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 min. Остави да се охлади.

4. Разбъркай събраната течност от ревена с глазурата за торта и останалата захар според указанията върху опаковката и кипни сместа. Покрий тригуните с глазурата и остави да се втвърди.