Тригуни с ревен и ванилов пудинг

Тригуни с ревен и ванилов пудинг
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:10 h

Начин на приготвяне

    1. Кипни 350 ml прясно мляко. Разбий 50 ml мляко с пудинга на прах и 40 g захар, изсипи сместа в прясното мляко и остави да кипне още веднъж. След това прехвърли в плитка купа, постави фолио за свежо съхранение директно върху повърхността и остави да изстине.

    2. Почисти ревена и го обели, нарежи го на парчета с дължина 3 cm. Свари парчетата с ябълковия сок и 60 g захар за около 5 min почти до омекване. Извади ги и ги остави да се отцедят, като събереш течността.

    3. Омеси изварата, 100 g захар, солта, останалото прясно мляко, олиото, брашното и бакпулвера до получаването на гладко тесто. Разточи блат с дебелина 3 mm върху поръсена с малко брашно повърхност и изрежи 12 квадрата (около 10 x 10 cm). Сгъни ъглите към средата и подреди тригуните една до друга върху покрита с хартия за печене тава. Разпредели върху тригуните ваниловия пудинг и ревена и печи в предварително загрята на 200°C фурна за около 20 min. Остави да се охлади.

    4. Разбъркай събраната течност от ревена с глазурата за торта и останалата захар според указанията върху опаковката и кипни сместа. Покрий тригуните с глазурата и остави да се втвърди.