Туршия без консервиранe

Туршия без консервиранe

ТрудностЛесна
Приготвяне24:00 h

Начин на приготвяне

    Измиваме карфиола и го накъсваме на парченца. Морковите нарязваме на кръгчета с дебелина около 0,5 cm. Нарязваме чушките и целината на едри парчета, а зелената част на целината запазваме за финала.

    Смесваме течните съставки, захарта и солта и разбъркваме добре. Прибавяме голяма лъжица пчелен мед за сладост и аромат.

    Заливаме зеленчуците с марината и ги разбъркваме. Оставяме ги на стайна температура за 1 – 2 h и разбъркваме периодично.

    Прибираме туршията в хладилника за денонощие, но през няколко часа разбъркваме. На следващия ден добавяме свежата зелена целина.

    Туршията е готова за консумация, когато зеленчуците са напълно ферментирали.