
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 3 | ||
краве масло
краве масло (размекнато) | 90 g g | ||
захар захар | 180 g g | ||
мътеница мътеница | 250 ml ml | ||
пшенично брашно
пшенично брашно (тип 550) | 200 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
лайм
лайм (сок и настъргана кора) | 2 | ||
готварска сметана готварска сметана | 125 ml ml | ||
олио
олио (за намазване на гофретника) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеВафли от мътеница със сос от лайм и карамел
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците на сняг и ги остави на хладно.
2. Разбий 75 g масло и 100 g захар на крем. Постепенно добави жълтъците и мътеницата, като бъркаш непрекъснато с движение отдолу нагоре.
3. Смеси брашното и бакпулвера и добави и тях. След това и белтъците на сняг и бъркай сместа с движение отдолу нагоре. Остави тестото да почине за около 30 min.
4. Междувременно разтопи захарта, сока от лайм и останалото масло, докато леко се карамелизира. Загаси със сметаната и остави да къкри около 3 min. Добави кората от лайм и остави на топло.
5. Изпечи тестото на порции в намазнен гофретник. Сервирай със соса.