Начин на приготвяне
1. За крема разбъркваме изварата с 25 g мед. Разбиваме сметаната на гъст крем, добавяме я и разбъркваме внимателно с движения от долу нагоре. Изсипваме в купа и отгоре накапваме останалия мед.
2. Почистваме ягодите и ги разрязваме на две по дължина. Измиваме ябълките и ги разрязваме на четири. Отстраняваме семките, като внимаваме да не режем твърде дълбоко в резена. От страната на кората изрязваме малък прорез, така че да се оформи уста. С четка намазваме с лимонов сок парчетата ябълка от всички страни.
3. Във всеки процеп поставяме по една половинка ягода като език. По горния и долния ръб набождаме напречно бадемови пръчици като зъби и ги подреждаме неравномерно. Поставяме вампирските захапки върху поднос и ги сервираме веднага с меден крем за топене.