Верига от любими рецепти
Вегански мус с кокосова сметана и кръмбъл от фурми и бразилски орех

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Веган хранителнен десерт/снак наподобяващ чийзкейк

Съставки

фурми фурма100 g g
бразилски орех бразилски орех150 g g
кашу кашу
(сурово)
250 g g
кокосови стърготини кокосови стърготини50 g g
пудра захар пудра захар50 g g
кокосова сметана кокосова сметана300 g g
плодове плод
(пресни, по желание)

Вегански мус с кокосова сметана и кръмбъл от фурми и бразилски орех

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(65)

Начин на приготвяне

Оставяме кокосовата сметана за няколко часа в хладилник, за да се охлади добре. От нея използваме само маслената част, която се втвърдява и при охлаждане изплува на повърхността. Оставащата кокосова вода можем да използваме за направата на смути или други напитки.

Смесваме фурмите и бразилския орех в блендър. Добавяме кокосовите стърготини и пасираме до получаване на лепкави трохи.

Прехвърляме ги в чиния върху хартия за печене и в блендера пасираме кашуто, пудрата захар и кокосовата сметана, от която използваме само твърдата маслена част.

Пасираме до получаване на гладка смес. На вкус можем да добавим още захар за сладост.

Разпределяме крема в чаши и го поръсваме с фурми и трохите от бразилски орех.

Декорираме с пресни плодове, като напр. малини, боровинки, ягоди или др. Съхраняваме в хладилник до поднасяне.