Вегански мус с кокосова сметана и кръмбъл от фурми и бразилски орех

шеф Шишков
шеф Шишков
Вегански мус с кокосова сметана и кръмбъл от фурми и бразилски орех
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Оставяме кокосовата сметана за няколко часа в хладилник, за да се охлади добре. От нея използваме само маслената част, която се втвърдява и при охлаждане изплува на повърхността. Оставащата кокосова вода можем да използваме за направата на смути или други напитки.

    Смесваме фурмите и бразилския орех в блендър. Добавяме кокосовите стърготини и пасираме до получаване на лепкави трохи.

    Прехвърляме ги в чиния върху хартия за печене и в блендера пасираме кашуто, пудрата захар и кокосовата сметана, от която използваме само твърдата маслена част.

    Пасираме до получаване на гладка смес. На вкус можем да добавим още захар за сладост.

    Разпределяме крема в чаши и го поръсваме с фурми и трохите от бразилски орех.

    Декорираме с пресни плодове, като напр. малини, боровинки, ягоди или др. Съхраняваме в хладилник до поднасяне.