
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
фурми фурма | 100 g g | |
бразилски орех бразилски орех | 150 g g | |
кашу
кашу (сурово) | 250 g g | |
кокосови стърготини кокосови стърготини | 50 g g | |
пудра захар пудра захар | 50 g g | |
кокосова сметана кокосова сметана | 300 g g | |
плодове
плодове (пресни, по желание) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВегански мус с кокосова сметана и кръмбъл от фурми и бразилски орех
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Оставяме кокосовата сметана за няколко часа в хладилник, за да се охлади добре. От нея използваме само маслената част, която се втвърдява и при охлаждане изплува на повърхността. Оставащата кокосова вода можем да използваме за направата на смути или други напитки.
Смесваме фурмите и бразилския орех в блендър. Добавяме кокосовите стърготини и пасираме до получаване на лепкави трохи.
Прехвърляме ги в чиния върху хартия за печене и в блендера пасираме кашуто, пудрата захар и кокосовата сметана, от която използваме само твърдата маслена част.
Пасираме до получаване на гладка смес. На вкус можем да добавим още захар за сладост.
Разпределяме крема в чаши и го поръсваме с фурми и трохите от бразилски орех.
Декорираме с пресни плодове, като напр. малини, боровинки, ягоди или др. Съхраняваме в хладилник до поднасяне.