Начин на приготвяне
Оставяме кокосовата сметана за няколко часа в хладилник, за да се охлади добре. От нея използваме само маслената част, която се втвърдява и при охлаждане изплува на повърхността. Оставащата кокосова вода можем да използваме за направата на смути или други напитки.
Смесваме фурмите и бразилския орех в блендър. Добавяме кокосовите стърготини и пасираме до получаване на лепкави трохи.
Прехвърляме ги в чиния върху хартия за печене и в блендера пасираме кашуто, пудрата захар и кокосовата сметана, от която използваме само твърдата маслена част.
Пасираме до получаване на гладка смес. На вкус можем да добавим още захар за сладост.
Разпределяме крема в чаши и го поръсваме с фурми и трохите от бразилски орех.
Декорираме с пресни плодове, като напр. малини, боровинки, ягоди или др. Съхраняваме в хладилник до поднасяне.