Верига от любими рецепти
Веганско брауни

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

За браунито

черен боб черен боб
(или червен боб)
1 консерви консерва
брашно от ленено семе брашно от ленено семе30 g g
вода вода
(вряла)
30 ml ml
фурми фурма130 g g
тахан тахан
(лешников или бадемов)
120 g g
какао какао50 g g
бакпулвер бакпулвер10 g g
бадемова напитка бадемова напитка
(може и лешникова, или овесена)
120 ml ml
шоколади шоколад
(74% какао)
75 g g

За заливката

шоколади шоколад
(74% какао)
50 g g
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.

Веганско брауни

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(109)

Начин на приготвяне

Прецеждаме и изплакваме боба от консерва. Оставяме го да се отцеди добре. 

Продължаваме, като смиламе всичките съставки за браунито без шоколада в чопър или кухненски робот. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме отново, докато се разпределят парченцата равномерно. 

Изсипваме в тава с хартия за печене и слагаме във фурна на 180° C за 30 min. Междувременно приготвяме заливката. Разтопяваме шоколада с маслиновото масло и заливаме, когато браунито се изпече.

Оставаме десерта да се охлади, нарязваме на правоъгълници и сервираме в компанията на чаша кафе или аперитив.

* Брашното от ленено семе може да заменим с обикновено ленено семе, като го накиснем предварително за 10 min и впоследствие го добавим към сухите съставки.