Начин на приготвяне
Прецеждаме и изплакваме боба от консерва. Оставяме го да се отцеди добре.
Продължаваме, като смиламе всичките съставки за браунито без шоколада в чопър или кухненски робот. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме отново, докато се разпределят парченцата равномерно.
Изсипваме в тава с хартия за печене и слагаме във фурна на 180° C за 30 min. Междувременно приготвяме заливката. Разтопяваме шоколада с маслиновото масло и заливаме, когато браунито се изпече.
Оставаме десерта да се охлади, нарязваме на правоъгълници и сервираме в компанията на чаша кафе или аперитив.
* Брашното от ленено семе може да заменим с обикновено ленено семе, като го накиснем предварително за 10 min и впоследствие го добавим към сухите съставки.