Веганско брауни

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Веганско брауни
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Прецеждаме и изплакваме боба от консерва. Оставяме го да се отцеди добре. 

    Продължаваме, като смиламе всичките съставки за браунито без шоколада в чопър или кухненски робот. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Добавяме натрошения шоколад и разбъркваме отново, докато се разпределят парченцата равномерно. 

    Изсипваме в тава с хартия за печене и слагаме във фурна на 180° C за 30 min. Междувременно приготвяме заливката. Разтопяваме шоколада с маслиновото масло и заливаме, когато браунито се изпече.

    Оставаме десерта да се охлади, нарязваме на правоъгълници и сервираме в компанията на чаша кафе или аперитив.

    * Брашното от ленено семе може да заменим с обикновено ленено семе, като го накиснем предварително за 10 min и впоследствие го добавим към сухите съставки.