Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Задуши го в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Обели чесъна, пресовай го, добави към лука заедно с доматеното пюре и задуши за кратко.2. Загаси с червеното вино, с доматите и течността от консервата им и със зеленчуковия бульон. Овкуси със солта, ригана, 2 ч.л. чили и 1 ч.л. захар и готви още 5 min.3. Обели сладките картофи и ги нарежи на кубчета с големина 2 - 3 cm. Добави ги към чилито и готви още 15 - 20 min.3. Излей водата от фасула и го изплакни. Остави го добре да се отцеди, отцеди и сладката царевица и ги добави към чилито. Овкуси със сол, чили и захар и готви още 5 - 8 min.4. В това време приготви дипа - почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Разбъркай белите колелца със заквасената сметана и сока от лайм и подправи със сол на вкус. 5. Наръси чилито със зелената част на лука и сервирай към него дипа.
Съвети: Към ястието подхожда хрупкава багета.
Без дип ястието е веган.