Винегрет

Винегрет
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне10 min

Начин на приготвяне

    1. Разбивай горчицата, белия винен оцет, солта, черния пипер и захарта, докато захарта се стопи.

    2. На тънка струйка добавяй маслиновото масло и продължавай да разбиваш, докато дресингът се сгъсти.

    3. Малко преди сервиране смеси внимателно със зелена салата или смесена салата.

    Идеи:

    Можеш да разнообразиш винегрета с наситнени подправки или нарязан лук шалот. Сложи всички съставки в буркан с плътно затваряща се капачка на винт, затвори го и с енергично разклащане смеси съставките. В затворен буркан сосът може да се съхранява няколко дни в хладилника.

    Разновидност диетичен винегрет:

    Разтвори малко деликатесен бульон на кубчета в 50 - 70 ml гореща вода и го остави да изстине. След това го разбъркай с горчица, оцет и подправки. Сложи само 1 с.л. олио или маслиново масло и разбъркай добре.