Вита баница с лапад и сирене

шеф Манчев
шеф Манчев
Вита баница с лапад и сирене
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:10 h

Начин на приготвяне

    Нарязваме лапада на едро и го задушаваме с част от маслото и щипка сол. Когато е готов, го отцеждаме и оставяме да изстине.

    Разбъркваме содата с киселото мляко и изчакваме да шупне.

    В купа разбиваме 5 яйца със сол, добавяме млякото, натрошеното сирене и готовия лапад.

    Отделно смесваме разтопеното масло и олиото.

    Взимаме две кори, намазваме със сместа от масло и олио, слагаме част от плънката, отгоре друга кора и навиваме на руло. По този начин навиваме и подреждаме във формата на охлюв всичките кори в предварително намазнена тава.

    Накрая разбиваме 1 яйце с газирана вода и заливаме баницата.

    Печем на 190 - 200° C за около 40 min. Изваждаме, напръскваме с малко вода, покриваме с кърпа и оставяме баницата да престои за около 10 min.