
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Вита баница с лапад и сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме лапада на едро и го задушаваме с част от маслото и щипка сол. Когато е готов, го отцеждаме и оставяме да изстине.
Разбъркваме содата с киселото мляко и изчакваме да шупне.
В купа разбиваме 5 яйца със сол, добавяме млякото, натрошеното сирене и готовия лапад.
Отделно смесваме разтопеното масло и олиото.
Взимаме две кори, намазваме със сместа от масло и олио, слагаме част от плънката, отгоре друга кора и навиваме на руло. По този начин навиваме и подреждаме във формата на охлюв всичките кори в предварително намазнена тава.
Накрая разбиваме 1 яйце с газирана вода и заливаме баницата.
Печем на 190 - 200° C за около 40 min. Изваждаме, напръскваме с малко вода, покриваме с кърпа и оставяме баницата да престои за около 10 min.