Верига от любими рецепти
Вита баница с лапад и сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

точени кори точени кори500 g g
лапад лапад500 g g
краве сирене краве сирене300 g g
яйца яйце6
кисело мляко кисело мляко150 g g
краве масло краве масло100 g g
олио олио50 ml ml
газирана вода газирана вода100 ml ml
сол сол10 g g
сода бикарбонат сода бикарбонат1 ч.л. ч.л.

Вита баница с лапад и сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(19)

Начин на приготвяне

Нарязваме лапада на едро и го задушаваме с част от маслото и щипка сол. Когато е готов, го отцеждаме и оставяме да изстине.

Разбъркваме содата с киселото мляко и изчакваме да шупне.

В купа разбиваме 5 яйца със сол, добавяме млякото, натрошеното сирене и готовия лапад.

Отделно смесваме разтопеното масло и олиото.

Взимаме две кори, намазваме със сместа от масло и олио, слагаме част от плънката, отгоре друга кора и навиваме на руло. По този начин навиваме и подреждаме във формата на охлюв всичките кори в предварително намазнена тава.

Накрая разбиваме 1 яйце с газирана вода и заливаме баницата.

Печем на 190 - 200° C за около 40 min. Изваждаме, напръскваме с малко вода, покриваме с кърпа и оставяме баницата да престои за около 10 min.