Заешка яхния в гювеч

Заешка яхния в гювеч

ТрудностСредно трудна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Почистваме заека, овкусяваме със сол и черен пипер.

    Задушаваме зеленчуците без доматите. Добавяме сол, черен и червен пипер (сладък и пушен) и виното. Цялата смес изсипваме в гювеча. Слагаме останалите подправки и заека.

    Нарязваме сланината или бекона на едро, запечатваме на сух тиган и добавяме при заека.

    Печем домата на 200° С за 5-7 min, обелваме го и цял го слагаме в гювеча. 

    Добавяме ½ връзка ситно нарязан магданоз. Затваряме гювеча и готвим за около 2 ч на 200° С. 

    Поднасяме с прясно нарязан магданоз.