Замък за принцеси

Замък за принцеси
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    Пасирай размразените ягоди. Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера. Към яйчената смес добавяй на смени по малко от брашнената смес и пюрето от ягоди и бъркай.

    2. Разстели тестото в нея и печи около 45 min в предварително загрята на 175 °C фурна. Остави да изстине върху кухненска решетка.

    Обърни сладкиша от формата и го разрежи хоризонтално на 2 блата. Разбъркай мармалада, докато стане гладък, и намажи с него долния блат. Отгоре постави втория блат.

    Пресей пудрата захар и я разбъркай със сока от лимон до получаването на гладка, гъста глазура. Гребни с една супена лъжица от глазурата и покрий с нея острия връх на вафлените фунийки за сладолед, посипи ги с цветната захар и ги остави да изсъхнат.

    Останалата глазура оцвети с розова сладкарска боя и я раздели на две. С едната половина намажи тънко сладкиша и го остави да изсъхне. След това още веднъж го намажи с останалата, по този начин ще бъде равномерна. Постави фунийките за сладолед върху сладкиша като кули на замък и леко ги притисни в него.

    Украси с лимоновите вафлички, така че да се получат стените на замъка. По желание можеш да наръсиш захарни звездички и цветна захар. Също така - да закрепиш с малко глазура предварително почистените ягоди. Остави украсите да изсъхнат.