Верига от любими рецепти
Замък за принцеси

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

замразени ягоди замразени ягоди150 g g
краве масло краве масло250 g g
захар захар250 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце5
брашно брашно250 g g
бакпулвер бакпулвер1 с.л. с.л.
мазнина мазнина
(за формата)
мармалад от ягоди и касис мармалад от ягоди и касис150 g g
пудра захар пудра захар350 g g
лимонов сок лимонов сок7 с.л. с.л.
вафлени фунийки за сладолед вафлени фунийки за сладолед4
перли за украса перли за украса
(по желание)
червена сладкарска боя червена сладкарска боя
вафлички вафличка
(с лимонов крем)
1 опаковки опаковка
ягоди ягода
(малки за декорация)
16
хартия за печене хартия за печене

Замък за принцеси

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(0)

Начин на приготвяне

Пасирай размразените ягоди. Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера. Към яйчената смес добавяй на смени по малко от брашнената смес и пюрето от ягоди и бъркай.

2. Разстели тестото в нея и печи около 45 min в предварително загрята на 175 °C фурна. Остави да изстине върху кухненска решетка.

Обърни сладкиша от формата и го разрежи хоризонтално на 2 блата. Разбъркай мармалада, докато стане гладък, и намажи с него долния блат. Отгоре постави втория блат.

Пресей пудрата захар и я разбъркай със сока от лимон до получаването на гладка, гъста глазура. Гребни с една супена лъжица от глазурата и покрий с нея острия връх на вафлените фунийки за сладолед, посипи ги с цветната захар и ги остави да изсъхнат.

Останалата глазура оцвети с розова сладкарска боя и я раздели на две. С едната половина намажи тънко сладкиша и го остави да изсъхне. След това още веднъж го намажи с останалата, по този начин ще бъде равномерна. Постави фунийките за сладолед върху сладкиша като кули на замък и леко ги притисни в него.

Украси с лимоновите вафлички, така че да се получат стените на замъка. По желание можеш да наръсиш захарни звездички и цветна захар. Също така - да закрепиш с малко глазура предварително почистените ягоди. Остави украсите да изсъхнат.