
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
замразени ягоди замразени ягоди | 150 g g | ||
краве масло краве масло | 250 g g | ||
захар захар | 250 g g | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
яйца яйце | 5 | ||
брашно брашно | 250 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 с.л. с.л. | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
мармалад от ягоди и касис мармалад от ягоди и касис | 150 g g | ||
пудра захар пудра захар | 350 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 7 с.л. с.л. | ||
вафлени фунийки за сладолед вафлени фунийки за сладолед | 4 | ||
перли за украса
перли за украса (по желание) | |||
червена сладкарска боя червена сладкарска боя | |||
вафлички
вафличка (с лимонов крем) | 1 опаковки опаковка | ||
ягоди
ягода (малки за декорация) | 16 | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗамък за принцеси
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Пасирай размразените ягоди. Разбий маслото, захарта, ваниловата захар и солта на крем. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера. Към яйчената смес добавяй на смени по малко от брашнената смес и пюрето от ягоди и бъркай.
2. Разстели тестото в нея и печи около 45 min в предварително загрята на 175 °C фурна. Остави да изстине върху кухненска решетка.
Обърни сладкиша от формата и го разрежи хоризонтално на 2 блата. Разбъркай мармалада, докато стане гладък, и намажи с него долния блат. Отгоре постави втория блат.
Пресей пудрата захар и я разбъркай със сока от лимон до получаването на гладка, гъста глазура. Гребни с една супена лъжица от глазурата и покрий с нея острия връх на вафлените фунийки за сладолед, посипи ги с цветната захар и ги остави да изсъхнат.
Останалата глазура оцвети с розова сладкарска боя и я раздели на две. С едната половина намажи тънко сладкиша и го остави да изсъхне. След това още веднъж го намажи с останалата, по този начин ще бъде равномерна. Постави фунийките за сладолед върху сладкиша като кули на замък и леко ги притисни в него.
Украси с лимоновите вафлички, така че да се получат стените на замъка. По желание можеш да наръсиш захарни звездички и цветна захар. Също така - да закрепиш с малко глазура предварително почистените ягоди. Остави украсите да изсъхнат.