Запечена патица с ананас, грозде и круша

Запечена патица с ананас, грозде и круша

ТрудностЛесна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Почистваме патицата и я овкусяваме със сол и черен пипер, след което я намазваме обилно с масло отвътре и отвън. Слагаме я в тава, наливаме бульона и печем патицата под фолио около час и половина в загрята на 180°С фурна.

    Междувременно почистваме ананаса и го нарязваме на малки кубчета. Крушата също нарязваме на кубчета, без да я белим. Загряваме кубче масло в тиган и задушаваме плодовете за десетина минути, докато омекнат.След като сме пекли патицата час и половина, я изваждаме, махаме фолиото, изсипваме задушените плодове при нея, добавяме и зрънцата грозде и връщаме ястието да се допече във фурната за около 15 - 20 минути.

    При поднасяне декорираме с листенца мента.