
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗапеканка от паста с карфиол и сос с кайма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Кипни голямо количество леко подсолена вода в тенджера. Почисти карфиола, отрежи листата и дръжките. Нарежи го на по възможност еднакви розички с размер ок. 5 cm. Измий розичките и ги остави да се отцедят. Обели и накълцай лука.
2. Изсипи пастата във вряща подсолена вода и я вари 4 min. Добави карфиола и продължи да вариш още 7 min.
3. В това време загрей олиото в голям тиган с незалепващо покритие. Запържи в него каймата за около 3 min, докато добие кафяв цвят. Овкуси със солта, черния пипер и ригана. Добави лука и пържи още 2 min. Изсипи доматите заедно с течността от консервата, готви 3 - 5 min, като бъркаш от време на време.
4. Изсипи пастата и карфиола в цедка и ги остави добре да се отцедят. Половината сипи в голяма намазнена тава. Подправи соса с кайма със солта, черния пипер и захарта и го добави в тавата. Отгоре разпредели останалите паста и карфиол и наръси с настъргания Ементал.
5. Печи в предварително нагрята на 180 °C фурна 30 - 40 min, докато запеканката стане златистожълта.