Верига от любими рецепти
Зелен коктейл

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лайм лайм
(сока от лайма)
2
захар захар100 g g
киви киви
(по 100 g всяко)
4
бял ром бял ром100 ml ml
бира бира800 ml ml

Зелен коктейл

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Допълни сока от лайм с вода до 100 ml, кипни го със захарта и вари около 1 min, след което го остави настрана да изстине напълно.

2. Обели кивитата, пасирай ги и ги прекарай през сито. Разбъркай ги със сока от лайм и рома и разпредели в 4 чаши. Налей внимателно добре изстудената бира, украси всяка чаша с една шайба киви и сервирай веднага.

Съвет:
Коктейлът има по-малко тръпчив вкус, ако вместо бира се използва цитронада.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.