Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200°C. Измиваме зеленчуците и ги обелваме. Нарязваме морковите и пащърнака на половинки или четвъртинки според желаната дебелина, цвеклото и лука – на кръгчета, а сладките картофи и патладжаните на филийки с дебелина около 1,5 cm.
Равномерно разпределяме зеленчуците върху хартия за печене, намазваме ги с 3-4 с.л. маслиново масло и овкусяваме със сол и черен пипер.
Печем около 30 min, разбъркваме зеленчуците, натрошаваме отгоре сирене Фета, поръсваме сусама и печем още около 10 min или до готовност.
През това време настъргваме на ситно кората на лайма и изстискваме сока му.
Измиваме крушите, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лютата чушка на кръгчета. Объркваме лютата чушка, крушите и сока от лайм с 1 ч.л. настъргана кора от лайм и 2-3 с.л. маслиново масло в купа и подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме ястието с дресинга от люта чушка и лайм и поръсваме с магданоз.