Верига от любими рецепти
Зелено смути с праскова

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

праскови праскова2
краставици краставица200 g g
зелена салата зелена салата50 g g
банани банан2
маточина маточина3 стръка стрък
мента мента4 - 6 стръка стрък
ванилова пръчка ванилова пръчка
(сърцевината)
мед мед3 ч.л. ч.л.
вода вода
(минерална; по желание)
200 - 300 ml ml
лед лед

Зелено смути с праскова

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Направи малки разрези на прасковите, залей ги с гореща вода, обели ги и отдели месестата част на плода от костилката. Измий краставицата, обели кората ѝ на фини спирали и ги остави настрана, а нея нарежи на едри кубчета. Измий салатата и я подсуши. Обели бананите и ги пасирай заедно с краставицата, салатата и прасковите.

2. Откъсни листенцата от маточината и от 4 стръка мента, добави ги заедно със сърцевината на ваниловата пръчка към смутито и пасирай всичко фино. Овкуси с меда и евентуално с оставащата мента. По желание можеш да разредиш малко с минерална вода.

3. Постави кубчета лед в 4 чаши, сипи смутито и украси със спиралите от краставица.

Купи в Lidl

Български прасковиБългарски праскови
Български праскови
02.10 - 04.10
-31%
3,49
2,39*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.