Начин на приготвяне
В тенджера сипваме олиото и задушаваме ситно нарязания праз и ситно нарязаните гъби, като овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен
Добавяме ориза и зеленчуковия бульон и бъркаме на бавен огън за около 10 min. След това прибавяме изпечената предварително и нарязана суха чушка, стафидите и оставяме да редуцира
След като изстине, пълним и завиваме листата кисело зеле с равномерно количество от плънката
Намазваме глинения съд с малко олио и подреждаме сармите. Доливаме още 50 ml от зеленчуковия бульон и поръсваме с джоджен, червен пипер и ситно нарязания магданоз. Завършваме с доматите, обелени и нарязани на големи кубчета
Затваряме глинения съд и печем на 200° С за около 90 min