Зимен сладкиш с дюли

Зимен сладкиш с дюли

ТрудностСредно трудна
Приготвяне1:05 h

Начин на приготвяне

    Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки дюлите. Загряваме маслото с 50 g от захарта и задушаваме дюлите, докато омекнат.

    Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията, докато се получи пяна. След това добавяме олиото, киселото мляко със содата и сока от лимон. Накрая прибавяме и брашното, канелата, половината от ментата и настърганите лимоновите корички. Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.

    Изсипваме я в намазнена тавичка. Отгоре върху сладкиша подреждаме дюлите и печем в добре загрята фурна на 200° C за около 40 min.

    Поръсваме сладкиша с пудра захар и листа от мента и поднасяме охладен.