Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
риба риба | 2 филе филе | |
брашно брашно | 100 g g | |
яйца яйца | 1 бр. бр. | |
панко панко | 100 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
питки за бургер питка за бургер | 4 бр. бр. | |
масло масло | 1 с.л. с.л. |
За соса
горчица горчица | 2 с.л. с.л. | |
мед мед | 2 с.л. с.л. |
За салатата
маруля маруля | 0,25 връзка връзка | |
зелен лук зелен лук | 1 - 2 стръка стрък | |
репички репички | 0,25 връзка връзка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБургери с панирана риба в Еър Фрайър и свежа салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Филетираме рибата и премахваме кожата с помощта на нож. Тази стъпка може да изпълним по-лесно, като поставим филето във вряла вода или я обработим с горелка. Оформяме филетата така, че да бъдат с подходящи за питките размери.
Овкусяваме брашното със сол и черен пипер, за да може то да даде вкус на рибата. Разбиваме яйцето с 1 с.л. вода. Овалваме рибата в брашно и потупваме, за да отстраним излишното. След това овалваме в яйце и за финал в панко галета. Оставям филетата настрана, за да може да ги изпечем непосредствено преди сервиране на бургерите.
Правим соса, като в купичка смесваме меда и горчицата. Приготвяме и свежата салата, като нарязваме на ситно марулята, лука и репичките и ги овкусяваме с половината горчичен сос.
Готвим рибата в Еър Фрайър на 200° C , докато филетата получат златиста коричка.
Запичаме питките за бургер на тиган или в Еър Фрайър с малко масло. Намазваме долната питка със сос, отгоре слагаме рибата, свежата салата и завършваме с другата част от питката. Сервираме, докато рибата е още топла.