Верига от любими рецепти
Супа Салморехо с хляб, шунка и пъдпъдъчи яйца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

домати домат1,5 kg kg
чесън чесън2 скилидки скилидка
балсамов оцет балсамов оцет50 ml ml
доматено пюре доматено пюре3 с.л. с.л.
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
багети багета
(стара)
0,5 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
черен пипер черен пипер
пъдпъдъчи яйца пъдпъдъче яйце4 бр. бр.
шунка шунка
(иберийска)
100 g g

Супа Салморехо с хляб, шунка и пъдпъдъчи яйца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(66)

Начин на приготвяне

Нарязваме доматите и чесъна на едро и пасираме заедно с балсамовия оцет, доматеното пюре и солта до гладка консистенция. Начупваме багетата на малки хапки и добавяме към сместа. Пасираме отново, като постепенно добавяме маслиновото масло и зеленчуковия бульон до желаната гъстота.

Подправяме със сол, черен пипер и балсамов оцет. Твърдо сварените пъдпъдъчи яйца ги нарязваме на половинки, а шунката – на ивици. Запечатваме шунката на сух тиган за не повече от 3 min и оставяме да изстине.

Разпределяме готовата супа в купички и декорираме с нарязаните яйца, запържената шунка и малко черен пипер.

Поръсваме с маслиново масло и поднасяме със сухари по избор.

Купи в Lidl

Домати РомаДомати Рома
Домати Рома
16.05 - 19.05
-21%
3,79
2,99лв.
Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
23.05 - 26.05
ТОП ЦЕНА
3,69лв.