Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки джолан телешки джолан | 800 g g | |
черен пипер
черен пипер (на зърна) | 10 g g | |
дафинов лист дафинов лист | 5 g g | |
сол сол | 10 g g | |
черен пипер черен пипер | 10 g g | |
магданоз магданоз | 10 g g | |
лук лук | 50 g g | |
моркови морков | 100 g g | |
картофи картоф | 150 g g | |
целина целина | 100 g g | |
олио олио | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешко варено
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме телешкия джолан на средно големи кубчета. Слагаме го в тенджера и заливаме с около 4 l студена вода. След като заври, отпенваме белтъка и добавяме черния пипер на зърна, дафиновия лист, дръжките от магданоза и обелките от лука, целината и моркова. Варим за около 2 h и 30 min до готовност на месото.
В друга тенджера без мазнина запечатваме един по един нарязаните на едро зеленчуци, без картофите. Слагаме ги в купа и добавяме олио. Прецеждаме бульона от свареното месо, овкусяваме със сол и пипер. Слагаме зеленчуците да заврат в бульона, добавяме нарязаните на едри кубчета картофи и свареното месо и готвим до готовност.
Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.