507 рецепти
5 трика как да изхвърляме по-малко храна

Сготвили сме повече? Ето 5 идеи как да намалим разхищението на останалата сготвена храна и да превърнем остатъците от нея във вдъхновяващи ястия. Шеф Шишков ще ти даде 5 примера как да приготвиш страхотен брънч от почти изцяло „спасена храна“. От сандвичи до песто и десерт, начините да намалим разхищението са безброй.
Рибай стек с аеро пюре, пататник и… кауза

Шеф Шишков ще ти покаже изискано ястие със „спасена храна“. Как да готвим по-разумно и да изхвърляме по-малко? Виж различни трикове, съвети и рецепти за намаляване разхищението на храна. Гледай предложението му за рибай стек с аеро пюре от кореноплодни зеленчуци, пататник с кашкавал и дюксел от печурка с дюли и билково масло.
Кои са
шеф Манчев и шеф Шишков
шеф Иван Манчев

Има повече от 20 години професионален опит в кухнята и още повече опит във вкусването на добрата храна. Изострените му към перфектния вкус сетива са го водили по много краища по света – от Япония през Норвегия до Тексас, от където е черпил опит и знания като готвач. Водят го и из всички краища на България, от където Иван събира автентични родни рецепти и ги споделя заедно с нас.
шеф Таньо Шишков

Готви от 6-годишен и освен професионалист в кухнята е и сомелиер. От него разбираме как по-най-добър начин да съчетаем дадена храна с определено вино. Учим се и на много практични неща в кухнята – как да съхраняваме по-дълготрайно продуктите, как да планираме готвенето така, че да не изхвърляме храна. Рецептите му радват с модерен вкус, развит на основата на добрата класика.