Верига от любими рецепти
Мини багета по френска рецепта с прошуто и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

багети багета
(мини багета по френска рецепта)
1 бр. бр.
домати домат200 g g
червени чушки червена чушка100 g g
босилек босилек5 g g
пресен лук пресен лук20 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
масло масло20 g g
камембер камембер50 g g
прошуто прошуто50 g g
пармезан пармезан20 g g
рукола рукола20 g g
маслиново масло маслиново масло10 ml ml
лимонов сок лимонов сок
сол сол
черен пипер черен пипер

Мини багета по френска рецепта с прошуто и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(9)

Начин на приготвяне

Отстраняваме люспата на доматите и ги назряваме на големи кубчета. Червените чушки ги почистваме от семките и назряваме на лентички. Пресния лук и скилидката чесън нарязваме на ситно. Нарязваме и босилека. Загряваме маслото в тиган и добавяме всичките нарязани зеленчуци. Овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме зеленчуците до готовност и редуцираме. Трябва да изври целия сок от доматите. 

Разрязваме багетата на две и я издълбаваме. Разпределяме зеленчуковата смес в багетата, настъргваме камембера и поръсваме отгоре. Запичаме багетата за 5 – 7 min в предварително загрята фурна на 200° C.

Приготвяме 100 g конкасе от домати, като отстраняваме люспата, премахваме семките, а месестата част от доматите нарязваме на дребни кубчета. 

Сервираме, като подреждаме върху готовата багета нарязано прошуто, пармезан на люспи и овкусената със маслиново масло рукола. Накрая добавяме конкасето от домат.

Купи в Lidl

Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.
РуколаРукола
Рукола
15.04 - 21.04
-20%
2,99
2,39лв.
Български пресен лукБългарски пресен лук
Български пресен лук
18.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
0,85
0,69лв.