Верига от любими рецепти
Агнешко с дроб сарма с кускус

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина1,6 kg kg
агнешки бульон агнешки бульон3 l l
агнешки черен дроб агнешки черен дроб100 g g
агнешки бял дроб агнешки бял дроб100 g g
кускус кускус400 g g
пресен лук пресен лук100 g g
лук лук
(стар)
200 g g
моркови морков200 g g
картофи картоф100 g g
джоджен джоджен100 g g
сол сол20 g g
черен пипер черен пипер10 g g
червен пипер червен пипер10 g g
олио олио20 ml ml
масло масло50 g g
бира бира100 ml ml

Агнешко с дроб сарма с кускус

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:20 h
(6)

Начин на приготвяне

Нарязваме на големи кубчета стар лук, моркови и картофи и ги изсипваме в тава.

Хубаво натриваме агнешкото с олио и червен пипер. Слагаме го в тавата при зеленчуците. Овкусяваме месото със сол и черен пипер. Прибавяме бирата, 3 l бульон и малко масло. Покриваме с фолио и печем на 180° – 200° C за 2h. 

Междувременно приготвяме дроб сармата с кускус. Сваряваме белия и черния дроб за 15 – 20 min, като не забравяме да отпенваме бульона. Нарязваме готовия дроб на малки кубчета. Бланшираме за 5 min кускуса.

В тенджера с олио задушаваме ситно нарязан лук. Добавяме дроба, малко масло и овкусяваме със сол. Доливаме с бульон и добавяме кускуса. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Обезкостяваме агнешкото месо и сервираме върху канапе от дроб сарма с кускус. Заливаме със соса и декорираме с пресен джоджен и пресен лук.

Купи в Lidl

Агнешка задна четвъртинаАгнешка задна четвъртина
Агнешка задна четвъртина
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
20,99лв.
Български мити картофиБългарски мити картофи
Български мити картофи
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,95лв.
Български пресен лукБългарски пресен лук
Български пресен лук
02.05 - 04.05
-44%
0,89
0,49лв.