Верига от любими рецепти
Лимонада с лавандула и с червена боровинка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

Лимонада с лавандула

лавандулов сироп лавандулов сироп50 ml ml
лимонов сок лимонов сок65 ml ml
газирана вода газирана вода
лед лед

Лимонада с червена боровинка

жасминов чай жасминов чай50 ml ml
сок от червени боровинки сок от червени боровинки40 ml ml
сироп от манго сироп от манго20 ml ml
бадемов сироп бадемов сироп10 ml ml
газирана вода газирана вода
лед лед

Лимонада с лавандула и с червена боровинка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

5 min
(8)

Начин на приготвяне

Лимонада с лавандула:
Напълни голяма чаша в кубчета лед
Добави лавандуловия сироп и лимоновия сок и долей газираната вода
Гарнирай със стрък лавандула, лимоново резенче и напръскай с розова вода
Наздраве!

Съвет:
Направи си сам лавандулов сироп. Загрей 200 g захар с 150 ml вода и 3 с.л. лимонов сок в тенджера. Разбърквай периодично. Когато заври, намали котлона и остави сиропа да къкри на тих огън за около 5 min. Махни от котлона и добави 2 с.л. цветове от лавандула. Похлупи тенджерата и я остави на стайна температура за едно денонощие. На следващия ден прецеди течността с помощта на цедка и съхрани лавандуловия сироп в стъклена бутилка.

Лимонада с червена боровинка:
Предварително направи чай от жасмин
Сложи в шейкър сока от червена боровинка, сиропа от манго, бадемовия сироп и жасминовия чай и разклати добре
Сложи в голяма чаша кубчета лед и напълни с газирана вода до половината. Изсипи съдържанието от шейкъра, като го прецеждаш през цедка.
Гарнирай с листа мента.
Наслади се на свежестта в чашата ти!

Съвет:
Направи си сам бадемовия сироп. Нарежи 150 g бадеми и ги запечи в суха тенджера за няколко минути. Към тях добави 375 g тръстикова захар и разбъркай, докато се карамелизира. Добави 415 ml вода и остави да заври. Намали котлона и остави да къкри за 10 min. Прецеди течността с помощта на цедка и съхрани бадемовия сироп в стъклена бутилка