
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
черен чай черен чай | 4 пакетчета пакетче | |
мента мента | 8 стръка стрък | |
мед мед | 100 - 125 g g | |
лимонов сок лимонов сок | 3 - 4 ч.л. ч.л. | |
пъпеш Медена роса пъпеш Медена роса | 500 g g | |
лед лед |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСтуден чай с пъпеш Медена роса и мента
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Залей с 1,2 l вряла вода пакетчетата чай и 6 стръка мента. Остави за 2 min да се запари и после извади пакетчетата. Разбъркай така приготвения чай със 100 g мед и 3 ч.л. сок от лимон, остави го да изстине и го дръж на хладно.
2. Почисти пъпеша от семките и издълбай топки от месестата част на плода. Откъсни листенцата мента от останалите стръкове и ги нарежи на ивици.
3. Извади ментата от чая, овкуси го по желание с още мед и сок от лимон. Пусни в него топките пъпеш и ментовите ивици. Разпредели чая в чаши с кубчета лед и сервирай с коктейлни клечки.