
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ягоди ягода | 1 kg kg | |
бяло вино
бяло вино (сухо) | 750 ml ml | |
пудра захар пудра захар | 100 g g | |
розова вода розова вода | 2 - 3 с.л. с.л. | |
шампанско шампанско | 1 l l |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПунш с ягоди и рози
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий ягодите и ги раздели на две или на четири в зависимост от големината им. Смеси бялото вино с пудрата захар и 2 с.л. розова вода и бъркай, докато захарта се разтопи. Добави ягодите и остави на хладно за най-малко 4 h (или за цяла нощ).
2. При нужда подслади още малко ягодовата смес с розова вода. Изсипи сместа в съд за пунш и залей с добре изстуденото шампанско.
3. Прочисти розите и ги накъсай на листенца. При сервиране добави листенцата в пунша.