Верига от любими рецепти
Сладоледен сандвич Чурос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

За тестото

прясно мляко прясно мляко125 ml ml
вода вода125 ml ml
масло масло75 g g
захар захар1 с.л. с.л.
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
ванилия ванилия
брашно брашно160 g g
яйца яйце2 бр. бр.
олио олио
(за пържене)
50 g g

За овалване

захар захар100 g g
канела канела0,5 ч.л. ч.л.

За ганаша

натурален шоколад натурален шоколад100 g g
сладкарска сметана сладкарска сметана100 g g
масло масло1 с.л. с.л.
сол сол

За сервиране

ядки ядки
(по желание)
сладолед сладолед

Сладоледен сандвич Чурос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(9)

Начин на приготвяне

Приготвяме по-твърдо парено тесто от това за еклери, като добавяме в малка тенджера млякото, водата, маслото, захарта, солта и ванилията. На средно висока степен на котлона оставяме всички съставки да заврат. След това добавяме брашното наведнъж и бъркаме енергично в продължение на 1 min. Тестото е готово, когато се оформи на топка и започне добре да се отделя от стените на тенджерата. Оставя се настрана да се охлади за 10 – 15 min. 

Към вече охладеното тесто добавяме яйцата и разбъркваме, докато сместа стане хомогенна. Изсипваме сместа в пош с подходящ накрайник и шприцоваме във формата на кръгчета върху хартия за печене. Нарязваме хартията по формите, за да може по-лесно впоследствие да се отдели всяко кръгче.

Чуросите потапяме в горещо олио. Поставяме с хартията за печене, която ще се отлепи сама 20 – 30 sec по-късно. Пържим до получаването на наситен златист цвят, след което веднага овалваме в захарта, разбъркана с канела.

Загряваме сметаната, маслото и щипка сол за ганаша. В отделна купичка натрошаваме шоколада и го заливаме с горещата сметана. Оставяме да се разтопи за 2 – 3 min и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.

Приготвяме сладоледен сандвич с 2 чуроса. Единият чурос потапяме в ганаша и поръсваме с ядки по желание. По средата слагаме сладолед с любим вкус (отличен избор за перфектно съчетание е сладолед с вкус на шамфъстък). Залепваме втория чурос и воала – рецептата е готова да смае малки и големи!

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.