Верига от любими рецепти
Сладолед с яйчен ликьор и канелени сливи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сладолед сладолед
(по избор)
300 g g
сливи слива
(замразени)
250 g g
кафява захар кафява захар2 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино50 ml ml
канела канела
(на пръчки)
2 бр. бр.
звездовиден анасон звездовиден анасон5 бр. бр.
яйчен ликьор яйчен ликьор400 ml ml
бита сметана бита сметана100 g g
карамфил карамфил
(смлян)
0,25 ч.л. ч.л.
индийско орехче индийско орехче
(смляно)
0,25 ч.л. ч.л.
канела канела
(на прах)
0,25 ч.л. ч.л.

Сладолед с яйчен ликьор и канелени сливи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(9)

Начин на приготвяне

Загряваме кафявата захар в тенджера, докато леко се карамелизира, след което добавяме сливите. Оставяме на среден котлон и прибавяме бялото вино, пръчиците канела и звездовидния анасон. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.
Добавяме подправките към яйчения ликьор и сипваме в чаши. Гарнираме с разбитата сметана и поръсваме с малко канела на прах. Поставяме канелените сливи върху десертна чиния, добавяме топка сладолед и сервираме с яйчен ликьор.