Верига от любими рецепти
Козуначен пудинг с карамел и сладолед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

За пудинга

козунак козунак1 бр. бр.
масло масло2 с.л. с.л.
яйца яйце8 бр. бр.
канела канела1 ч.л. ч.л.
захар захар150 g g
сол сол
ванилия ванилия
прясно мляко прясно мляко800 ml ml

За карамела

захар захар200 g g
сладкарска сметана сладкарска сметана100 ml ml
масло масло30 g g
сол сол

Козуначен пудинг с карамел и сладолед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(9)

Начин на приготвяне

Нарязваме козунака на едри кубчета и го запичаме с масло в тавичка на 200° C, докато получи златист цвят. Разбъркваме всички останали съставки за пудинга в купа и заливаме със сместа козунака в тавата. Печем на 150° C за 1 h, докато добие кремообразна и добре стегната консистенция.

Отделно разтопяваме захарта за соса в малка тенджера на средна температура. Когато придобие карамелен цвят, добавяме сметаната бавно при постоянно бъркане, за да избегнем пресичане. Изключваме котлона, добавяме маслото и продължаваме да бъркаме до пълното му разтапяне. Овкусяваме с щипка сол и оставяме да се охлади.

Сервираме пудинга горещ, в компанията на топка сладолед и заливаме с карамеления сос.

Купи в Lidl

Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.