Верига от любими рецепти
Пармиджиана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

патладжан патладжан1,5 kg kg
брашно брашно100 g g
олио олио1 ч.ч. ч.ч.
лук лук1 - 2 глави глава
маслиново масло маслиново масло1 - 2 с.л. с.л.
домати домат1 kg kg
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
босилек босилек
сол сол
черен пипер черен пипер
пармезан пармезан50 - 100 g g
моцарела моцарела
(настъргана твърда)
200 - 300 g g
моцарела моцарела
(прясна)
125 g g

Пармиджиана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(31)

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на филийки и ги овалваме в посолено брашно. Отстраняваме излишното брашно, за да остане само фино покритие по патладжана. Пържим филийките в горещо олио на средно висока температура за 2 – 4 min на всяка страна. Вадим от тигана и оставяме да се охладят.

Нарязваме лука на ситно, а чесъна на по-едро и ги запържваме в маслиново масло на средно висока температура, докато поомекнат. Настъргваме доматите и ги добавяме към лука. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме соса да къкри на средна температура за 10 – 15 min, докато голяма част от вода се изпари. След това добавяме босилека и махаме соса от котлона.

Слагаме в тавичка ред патладжани, върху тях малко доматен сос, след това пармезан и настъргана моцарела. Спазваме тази поредност, докато всички продукти свършат. За финал заливаме с доматен сос, поръсваме с пармезан и слагаме прясна моцарела. Печем на 200° C за около 40 min, докато ястието получи приятен златист цвят.

Оставяме да се охлади за 20 – 30 min, поръсваме с листенца пресен босилек и сервираме.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.