Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПармиджиана
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме патладжаните на филийки и ги овалваме в посолено брашно. Отстраняваме излишното брашно, за да остане само фино покритие по патладжана. Пържим филийките в горещо олио на средно висока температура за 2 – 4 min на всяка страна. Вадим от тигана и оставяме да се охладят.
Нарязваме лука на ситно, а чесъна на по-едро и ги запържваме в маслиново масло на средно висока температура, докато поомекнат. Настъргваме доматите и ги добавяме към лука. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме соса да къкри на средна температура за 10 – 15 min, докато голяма част от вода се изпари. След това добавяме босилека и махаме соса от котлона.
Слагаме в тавичка ред патладжани, върху тях малко доматен сос, след това пармезан и настъргана моцарела. Спазваме тази поредност, докато всички продукти свършат. За финал заливаме с доматен сос, поръсваме с пармезан и слагаме прясна моцарела. Печем на 200° C за около 40 min, докато ястието получи приятен златист цвят.
Оставяме да се охлади за 20 – 30 min, поръсваме с листенца пресен босилек и сервираме.