Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За основата
бисквити
бисквитa (овесени) | 210 g g | |
масло масло | 80 g g | |
орехи
орех (по желание) | 30 g g | |
сол сол |
За крема
пюре от пъпеш пюре от пъпеш | 200 g g | |
крем сирене крем сирене | 600 g g | |
желатин желатин | 15 g g | |
вода вода | 2 с.л. с.л. | |
бял шоколад бял шоколад | 200 g g | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 200 ml ml |
За желето
пюре от пъпеш пюре от пъпеш | 200 g g | |
желатин желатин | 5 g g | |
вода вода | 1 с.л. с.л. |
За декорацията
пъпеш пъпеш | 1 бр. бр. | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЧийзкейк с пъпеш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме всички съставки за основата в чопър и смиламе добре. Изсипваме ги във форма с диаметър 24 и притискаме. За по-лесно постигане на заравняване може да използваме капачка от буркан. Прибираме в хладилника, за да стегне.
Разтваряме желатина за крема във водата и го оставяме за 5 min да набъбне. През това време разтопяваме белия шоколад на водна баня или в микровълнова. След това правим същото и с набъбналия желатин. Отново може да го направим на водна баня или в микровълнова.
Разбиваме сметаната, докато стане пухкава, като избягваме получаването на твърди връхчета.
В отделна купа добавяме крем сиренето и разбъркваме. Към него прибавяме пюрето от пъпеш и смесваме добре. Към тях слагаме и разтопения бял шоколад и отново бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Към разтопения желатин добавяме малка част от крема и смесваме много добре. След това връщаме обратно в крема, като разбъркваме бързо, за да може желатинът да се усвои, преди да започне да стяга.
Добавяме разбитата сметана към крема и разбъркваме внимателно, за да запазим въздушността ѝ. Изсипваме получения крем върху бисквитената основа и го прибираме в хладилника да стегне за 2 – 4 h.
На финала приготвяме и желето, като смесваме желатин с вода. След като набъбне, го разтопяваме и прибавяме към него пюрето от пъпеш. Изсипваме върху вече стегналия чийзкейк и отново прибираме в хладилник, за да стегне и желето.
Декорираме с резенчета пъпеш и разбита сметана и сервираме.