Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бадеми
бадем (смлени) | 125 g g | |
брашно брашно | 225 g g | |
кафява захар кафява захар | 180 g g | |
олио олио | 150 ml ml | |
сода бикарбонат сода бикарбонат | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол | 0,5 ч.л. ч.л. | |
моркови морков | 250 g g | |
яйца яйца | 3 бр. бр. | |
кисело мляко кисело мляко | 3 с.л. с.л. | |
канела канела | 2 ч.л. ч.л. | |
шоколадови капки шоколадови капки | 100 g g | |
шоколади
шоколад (за украса) | 100 g g |
За захарната глазура
крем сирене крем сирене | 250 g g | |
пудра захар пудра захар | 125 g g | |
масло масло | 125 g g | |
ванилия ванилия | 1 бр. бр. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМорковен сладкиш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запичаме смлените бадеми на сух тиган.
Смесваме всички сухи съставки и към тях добавяме олиото, настърганите моркови, киселото мляко и яйцата. Разбъркваме добре, докато се получи хомогенна смес, подобна на кексова. Прибавяме и шоколадовите капки и разбъркваме отново.
Намасляваме подходяща форма за печене и поръсваме с малко количество брашно, за да не залепне. Изсипваме тестото и печем в предварително загрята фурна на 180° C за 30 min. Може периодично да проверяваме готовността с клечка за зъби, като целта е да я извадим суха от тестото. Когато сладкишът е готов, го оставяме да изстине във формата.
През това време приготвяме захарната глазура. Разбиваме крем сиренето с пудрата захар и маслото и добавяме ванилията. Когато всички съставки се смесят добре, намазваме вече изстиналата морковена основа с него и декорираме с шоколадова украса по желание. Този неустоим сладкиш перфектно пасва към следобедното кафе, сутрешната закуска и любимата вечеря.