Верига от любими рецепти
Креп сюзет с карамелено-портокалов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

яйца яйца2 бр. бр.
брашно брашно100 g g
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
сол сол1 щипки щипка
захар захар200 g g
портокали портокал2 бр. бр.
портокалов сок портокалов сок
(прясно изцеден)
200 ml ml
масло масло100 g g
портокалов ликьор портокалов ликьор
(или бренди)
50 ml ml
олио олио

Креп сюзет с карамелено-портокалов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(60)

Начин на приготвяне

Приготвяме сместа за крепс като първо смесваме яйцата и прясното мляко. Към тях добавяме пресято брашното, щипка сол и захар. 

Изсипваме по малко количество от сместа в тиган със слънчогледово олио и краве масло, докато не станат златисти.

Филетираме портокалите, като от тях изваждаме само месестата им част.

Приготвяме карамелено-портокаловия сироп като в студен и сух тиган добавяме захарта. След като се разтопи добавяме прясно изцедения портокалов сок, маслото и алкохола. Оставяме течността да поври за няколко минути, добавяме филетираните портокали и сваляме от огъня.

Поднасяме като заливаме палачинките с карамелено-портокаловия сос. По желание може да настържем портокалова кора.