
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За бисквитения блат
бисквити
бисквитa (Digestive) | 160 g g | ||
орехи орех | 40 g g | ||
краве масло
краве масло (разтопено) | 80 g g | ||
канела канела | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЧийзкейк с тиква
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме тиква на пара. След като се охлади, пасираме, докато се получи гладко пюре.
Смиламе бисквитите, орехите и канелата до получаване на фини трохи. Изсипваме ги в купа и прибавяме маслото. Разбъркваме добре. Разстиламе сместа във форма за печене с падащо дъно. Притискаме добре. Изпичаме блата за 10 min на 160° С в предварително загрята фурна.
Разбиваме крем сиренето с миксер на най-ниската скорост до гладка текстура. Добавяме захарта и ванилията и разбъркваме. Прибавяме яйцата едно по едно. Разбъркваме с миксера на ниски обороти, колкото да се смесят с останалите продукти. Накрая прибавяме тиквеното пюре. Разбиваме отново за кратко на най-ниска скорост. Внимателно изсипваме крема върху охладения блат.
Загряваме фурната на 150° С. Опаковаме дъното на формата за печене с фолио. Поставяме формата в по-голяма тава и наливаме топла вода в нея. Печем 90 min на водна баня, без да отваряме фурната.
Изключваме фурната, леко открехваме вратата ѝ и оставяме чийзкейка вътре за още 40-50 min. След това го изваждаме и го оставяме напълно да се охлади.
Прибираме в хладилника най-малко за 4 h. Изваждаме вече охладения чийзкейк от хладилника, отстраняваме формата за печене и гарнираме по желание.