Верига от любими рецепти
Чийзкейк с тиква

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

За бисквитения блат

бисквити бисквитa
(Digestive)
160 g g
орехи орех40 g g
краве масло краве масло
(разтопено)
80 g g
канела канела1 ч.л. ч.л.

За чийзкрема

крем сирене крем сирене
(натурално)
600 g g
тиквено пюре тиквено пюре400 g g
захар захар110 g g
кафява захар кафява захар80 g g
яйца яйце3 бр. бр.
ванилова захар ванилова захар8 g g

Чийзкейк с тиква

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

6:00 h
(24)

Начин на приготвяне

Сваряваме тиква на пара. След като се охлади, пасираме, докато се получи гладко пюре.

Смиламе бисквитите, орехите и канелата до получаване на фини трохи. Изсипваме ги в купа и прибавяме маслото. Разбъркваме добре. Разстиламе сместа във форма за печене с падащо дъно. Притискаме добре. Изпичаме блата за 10 min на 160° С в предварително загрята фурна. 

Разбиваме крем сиренето с миксер на най-ниската скорост до гладка текстура. Добавяме захарта и ванилията и разбъркваме. Прибавяме яйцата едно по едно. Разбъркваме с миксера на ниски обороти, колкото да се смесят с останалите продукти. Накрая прибавяме тиквеното пюре. Разбиваме отново за кратко на най-ниска скорост. Внимателно изсипваме крема върху охладения блат.

Загряваме фурната на 150° С. Опаковаме дъното на формата за печене с фолио. Поставяме формата в по-голяма тава и наливаме топла вода в нея. Печем 90 min на водна баня, без да отваряме фурната. 

Изключваме фурната, леко открехваме вратата ѝ и оставяме чийзкейка вътре за още 40-50 min. След това го изваждаме и го оставяме напълно да се охлади. 

Прибираме в хладилника най-малко за 4 h. Изваждаме вече охладения чийзкейк от хладилника, отстраняваме формата за печене и гарнираме по желание.