
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пармезан пармезан | 150 g g | |
люти чушки
люта чушка (червена) | 1 | |
краве масло
краве масло (студено) | 200 g g | |
жълтъци жълтък | 1 | |
лют червен пипер лют червен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. | |
брашно брашно | 300 g g | |
морска сол морска сол | 0,5 ч.л. ч.л. | |
хартия за печене хартия за печене |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛюти пармезанови соленки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Настържи фино пармезана. Почисти чушлето и го накълцай на ситно. Нарежи маслото на кубчета и го омеси с пармезана, чушлето, солта, червения пипер, брашното и жълтъка до гладко тесто. При нужда добави 3 - 4 с. л. студена вода. Остави тестото на хладно за 1 ½ - 2 h.
2. Разточи тестото на порции върху малко брашно до получаването на кора с дебелина около 5 mm и изрежи с формички шестоъгълниците за футболната топка.
3. Нареди соленките върху две покрити с хартия за печене тави и изпечи тавите една след друга в предварително загрята на 180°C фурна за 18 - 20 min до хрупкавост. Остави ги да изстинат.