Верига от любими рецепти
Люти пармезанови соленки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пармезан пармезан150 g g
люти чушки люта чушка
(червена)
1
краве масло краве масло
(студено)
200 g g
жълтъци жълтък1
лют червен пипер лют червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
брашно брашно300 g g
морска сол морска сол0,5 ч.л. ч.л.
хартия за печене хартия за печене

Люти пармезанови соленки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Настържи фино пармезана. Почисти чушлето и го накълцай на ситно. Нарежи маслото на кубчета и го омеси с пармезана, чушлето, солта, червения пипер, брашното и жълтъка до гладко тесто. При нужда добави 3 - 4 с. л. студена вода. Остави тестото на хладно за 1 ½ - 2 h.

2. Разточи тестото на порции върху малко брашно до получаването на кора с дебелина около 5 mm и изрежи с формички шестоъгълниците за футболната топка.

3. Нареди соленките върху две покрити с хартия за печене тави и изпечи тавите една след друга в предварително загрята на 180°C фурна за 18 - 20 min до хрупкавост. Остави ги да изстинат.