
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зелени аспержи зелени аспержи | 450 g g | ||
пармезан пармезан | 40 g g | ||
сушени домати
сушен домат (от консерва) | 30 g g | ||
босилек босилек | 4 стръка стрък | ||
заквасена сметана
заквасена сметана (пълномаслена) | 120 g g | ||
прошуто прошуто | 14 - 16 филии филия | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАспержи в шунка с пармезанов дип
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий аспержите, обели ги в долната една трета и отстрани дървесните краища. Свари ги „ал денте“ за 3 - 5 min във вряща подсолена вода. Излей водата, залей ги със студена и ги остави да се отцедят.
2. Настържи пармезана. Остави доматите да се отцедят и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на босилека и ги наситни. Смеси всичко със сметаната и разбъркай, а после подправи със сол и черен пипер.
3. Увий стегнато всяка аспержа в един слайс шунка. Изпържи ги на порции в малко количество горещо олио от всички страни за ок. 3 min. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Сервирай ги топли или изстинали с пармезановия дип.