Верига от любими рецепти
Аспержи в шунка с пармезанов дип

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зелени аспержи зелени аспержи450 g g
пармезан пармезан40 g g
сушени домати сушен домат
(от консерва)
30 g g
босилек босилек4 стръка стрък
заквасена сметана заквасена сметана
(пълномаслена)
120 g g
прошуто прошуто14 - 16 филии филия
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Аспержи в шунка с пармезанов дип

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Измий аспержите, обели ги в долната една трета и отстрани дървесните краища. Свари ги „ал денте“ за 3 - 5 min във вряща подсолена вода. Излей водата, залей ги със студена и ги остави да се отцедят.

2. Настържи пармезана. Остави доматите да се отцедят и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на босилека и ги наситни. Смеси всичко със сметаната и разбъркай, а после подправи със сол и черен пипер.

3. Увий стегнато всяка аспержа в един слайс шунка. Изпържи ги на порции в малко количество горещо олио от всички страни за ок. 3 min. Остави ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Сервирай ги топли или изстинали с пармезановия дип.

Купи в Lidl

Гръцко маслиново маслоГръцко маслиново масло
Гръцко маслиново масло
30.01 - 05.02
9,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.