« Назад

Печен ананас, глазиран с мед

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Печен ананас, глазиран с мед
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Обелваме кората на ананаса и внимателно го почистваме, без да махаме листата му. Поставяме го върху хартия за печене и го намазваме обилно с мед от всички страни, слагаме звездния анасон и увиваме добре. За да запавим листата, ги увиваме с алуминиево фолио. Така печем около 15 – 20 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
След като извадим от фурната, отстраняваме хартията за печене и фолиото и поставяме ананаса в плато. Загряваме брендито на котлона и заливаме с него ананаса, след което фламбираме, като много внимаваме да не запалим ананаса в близост до завеси, килими, дрехи, покривки, салфетки и всичко, което може да се възпламени.

Как да сервираме:
Поднасяме ананаса, докато гори. Разрязваме го, след като изгасне, и по желание гарнираме топлите парчета с топка сладолед. Допълваме с плодов коктейл от сок ананас или праскова.