Верига от любими рецепти
Ягодови кростини с крем от кашу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кашу кашу
(сурово)
90 g g
захар захар30 g g
манго манго
(узряло)
150 g g
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене100 g g
ягоди ягода400 g g
бял хляб бял хляб8 филии филия
мента мента
(за украса )

Ягодови кростини с крем от кашу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(0)

Начин на приготвяне

Сложи ядките кашу в цедка, изплакни ги обилно с вода и ги подсуши с кухненска хартия. Смели фино 75 g ядки със захар, а останалите натроши на едро.

Обели мангото и пасирай фино месестата част на плода. Разбъркай плодовото пюре със смлените ядки и прясното зърнесто сирене.

Почисти и измий ягодите и ги нарежи на шайби. Запечи леко филиите хляб в тостер. Намажи ги с крема, нареди отгоре ягодите и украси с натрошеното кашу и с ментата.

Съвет:
Ако не използваш цялото количество крем от кашу, можеш да го съхраняваш 1 - 2 дни покрит в хладилник.