
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кисело мляко
кисело мляко (2%) | 400 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 600 ml ml | ||
пудра захар пудра захар | 200 g g | ||
желатин желатин | 20 g g | ||
сладкарски бои
сладкарска боя (по желание) | |||
захар захар | 100 g g | ||
праскова
праскова (почистена и обелена или плодове от компот) | 200 g g | ||
бадеми бадем | 50 g g | ||
мента
мента (по желание) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПанакота с кисело мляко и чътни от праскови и бадеми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
- Започваме с предварителното отцеждане на киселото мляко през марля или тензух за 20 - 30 min.
- Кипваме сметаната с пудрата захар, след което я отстраняваме, за да поизстине.
- Активираме желатина в малко топла вода и го добавяме към сместа.
- Прибавяме изцеденото мляко към сметаната, докато е още топла, и разбъркваме добре.
- По желание прибавяме сладкарската боя и отново разбъркваме.
- Разпределяме сместа по равно в чашки или купички и оставяме в хладилник да стегне за 4 - 6 h.
- През това време нарязваме прасковите на кубчета и ги карамелизираме с кристалната захар. Добавяме бадемите, нарязани на ситно, и оставяме да изстине.
- Върху всяка стегнала панакота поставяме малко от чътнито и декорираме по желание с листенца мента.