« Назад

Яйца с кресонов крем и хлебни ленти

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

15 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Яйца с кресонов крем и хлебни ленти
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 15 min

1. Отрежи кресона и го разбъркай с прясното зърнесто сирене и сметаната. Подправи със солта, черния пипер и кората от лимон.

2. Свари яйцата за 5 – 6 min във вряща вода, нека бъдат рохки. Докато се варят, нарежи всяка филия хляб на четири ленти и ги изпържи в горещо масло за ок.1 min от всяка страна.

3. Залей яйцата със студена вода, обели ги и ги разпредели в стъклени чаши по две. Направи им леки разрези, овкуси със солта и черния пипер и разпредели отгоре кресоновия крем. По желание добави 1 ч. л. хайвер от пъстърва.  Сервирай с хлебните ленти за топене.

 

Интересно: В Англия наричат хлебните ленти, които топят в яйцето за закуска, "soldiers" („войници“).