Верига от любими рецепти
Задушени зеленчуци със сирене Фета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зелен боб зелен боб500 g g
картофи картоф1 kg kg
лук лук2
чесън чесън3 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло5 с.л. с.л.
чери домати чери домат500 g g
сирене Фета сирене Фета200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
риган риган2 - 3 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон350 - 500 ml ml

Задушени зеленчуци със сирене Фета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий зеления фасул. Обели картофите и ги нарежи на кубчета с размер 1 - 2 cm.

2. Обели лука и чесъна, нарежи лука на кръгове, а чесъна - на шайбички. Запържи ги в 2 с. л. сгорещено маслиново масло в голям тиган, докато станат стъклени, и ги извади.

3. Загрей 2 с. л. олио в тигана и изпържи в него картофите за ок. 7 min, като бъркаш от време на време. Подправи със сол, черен пипер и 2 ч. л. риган и също ги извади от тигана. 4. В останалото горещо олио запържи за 3 min зеления фасул, посоли и подправи с черен пипер. Върни обратно картофите, лука и чесъна, сипи 350 ml бульон и кипни. Остави да се готви под капак ок. 15 min.

5. В това време почисти и измий чери доматите. Прибави ги към зеленчуците, овкуси и остави да се задушават 5 - 8 min. Натроши сиренето Фета и го сервирай към готовите зеленчуци.