Верига от любими рецепти
Яйца в сос с босилек и с пюре от картофи и грах

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф800 g g
грах грах
(замразен или пресен)
300 g g
яйца яйце8
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
босилек босилек1,5 връзка връзка
краве масло краве масло90 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 ml ml
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос2 - 3 с.л. с.л.
заквасена сметана заквасена сметана50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Яйца в сос с босилек и с пюре от картофи и грах

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Обели картофите и ги нарежи на кубчета. Свари ги за 10 min във вряща подсолена вода. Добави замразения грах и вари още 10 - 15 min до омекване.

2. В това време измий зеления лук и го нарежи на колелца. Откъсни листенцата на босилека от едната връзка, нарежи ги на едро и ги остави настрана.

3. Отрежи листенцата на останалия босилек заедно с всички стебла, измий ги и ги остави да се отцедят. Задуши ги заедно със зеления лук в 40 g сгорещено масло. Загаси с бульон и сметана, кипни и готви 5 min. После пасирай, леко сгъсти със сгъстител за сос и подправи със солта и черния пипер.

4. Свари яйцата във вряща вода за 7 min, за да се получат с полурохкав жълтък и твърд белтък. Излей водата и ги обели. Добави ги в соса заедно със заделените листенца босилек.

5. Излей водата от картофите и граха, намачкай ги на едро, като добавиш останалото масло и сметана. Подправи и гарнирай с яйцата и соса.

Съвет:
Можеш да използваш и пресен грах.

Купи в Lidl

Четкани картофиЧеткани картофи
Четкани картофи
09.02 - 12.02
-20%
1,49
1,19*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.