
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМариновани летни зеленчуци с извара с билки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий зеленчуците и зеления лук. Нарежи патладжана и тиквичката на шайби с дебелина ½ cm, а радичиото раздели на четири. Сложи настрана зелената част на резенето, разполови луковицата, отстрани кочана и нарежи луковицата напряко на ивици. Зеления лук нарежи на парчета с дължина 6 cm.
2. Запържи зеленчуците един след друг в голям тиган в малко количество сгорещено маслиново масло, като ги обръщаш: резенето за 6 - 8 min, патладжана, тиквичката и зеления лук за по ок. 6 min, чери доматите и радичиото за 3 - 4 min. Изсипи всичко в голяма плитка форма.
3. Загаси мазнината от пърженето със зеленчуковия бульон и балсамовия оцет, добави и останалото маслиново масло и разбъркай. Овкуси с меда, солта и черния пипер и разпредели върху зеленчуците. Покрий формата и я остави да почива в хладилник най-малко 4 h или една нощ.
4. Откъсни листенцата на босилека, магданоза и естрагона и ги наситни заедно със зелената част на резенето. Разбий нискомаслената извара и заквасената сметана. Обели чесъна, пресовай го в изварата и подправи със солта и черния пипер. Прибави зелените подправки, разбъркай внимателно и сервирай изварата към зеленчуците.
Съвет:
Към ястието подхожда багета.