Верига от любими рецепти
Суфле от спанак и салата с чери домати и бейби моцарела

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

За суфлето:

спанак спанак100 g g
яйца яйце1
брашно брашно20 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
краве масло краве масло10 g g
галета галета10 g g
краве сирене краве сирене
(обезсолено)
20 g g
сол сол щипки щипка

За салатата:

чери домати чери домат3 - 4 g g
моцарела моцарела60 g g
босилек босилек20 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“20 g g

Суфле от спанак и салата с чери домати и бейби моцарела

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(31)

Начин на приготвяне

Бланшираме спанака, като го потопяваме за няколко секунди във вряща вода, а след това го слагаме в купа с леденостудена вода, след което го оставяме да се отцеди.

Отделяме жълтъка от белтъка. В купа слагаме брашното, жълтъка, натрошеното сирене, щипка сол и нарязания спанак. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.

В подходяща купичка за печене, намазана с масло и поръсен с галета, изсипваме сместа и печем 8 - 10 min на 200° C. Готовото суфле оставяме да се охлади напълно, преди да го поставим в хартията.

За салататаизмиваме чери доматите, нарязваме ги на две и ги добавяме към бейби моцарелата.

Отделно приготвяме пестото, като смесваме листата босилек с маслиновото масло и сиренето и ги разбиваме с пасатор до получаването на хомогенна смес. Пестото пресипваме в подходяща малка кутийка, за да се овкуси с него салатата преди консумация.