
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За суфлето:
За салатата:
чери домати чери домат | 3 - 4 g g | |
моцарела моцарела | 60 g g | |
босилек босилек | 20 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 20 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСуфле от спанак и салата с чери домати и бейби моцарела
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Бланшираме спанака, като го потопяваме за няколко секунди във вряща вода, а след това го слагаме в купа с леденостудена вода, след което го оставяме да се отцеди.
Отделяме жълтъка от белтъка. В купа слагаме брашното, жълтъка, натрошеното сирене, щипка сол и нарязания спанак. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
В подходяща купичка за печене, намазана с масло и поръсен с галета, изсипваме сместа и печем 8 - 10 min на 200° C. Готовото суфле оставяме да се охлади напълно, преди да го поставим в хартията.
За салататаизмиваме чери доматите, нарязваме ги на две и ги добавяме към бейби моцарелата.
Отделно приготвяме пестото, като смесваме листата босилек с маслиновото масло и сиренето и ги разбиваме с пасатор до получаването на хомогенна смес. Пестото пресипваме в подходяща малка кутийка, за да се овкуси с него салатата преди консумация.