Верига от любими рецепти
Зеленчукова темпура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тиквички тиквичка1
патладжан патладжан1
печурки печурка
(печурки)
150 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
олио олио1 l l
яйца яйце1
брашно брашно100 g g
нишесте нишесте100 g g
бакпулвер бакпулвер1 щипки щипка
сол сол
соев сос соев сос
(за потапяне)

Зеленчукова темпура

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий тиквичката и патладжана и ги нарежи ги на шайби с дебелина 1 cm. В зависимост от големината на шайбите ги разрежи допълнително на две или на четири.

2. Почисти гъбите и зеления лук. Нарежи лука на парчета с дължина 6 cm.

3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по потопена в него дървена дръжка започнат да се изкачват балончета.

4. Разбий яйцето с 250 ml студена вода. Смеси с брашното, нишестето, бакпулвера и ¼ ч.л. сол и омеси гладко течно тесто. Потапяй зеленчуците на порции в тестото и ги фритирай за 3 - 5 min в горещото олио, докато станат хрупкави и започнат леко да се оцветяват. Остави ги върху кухненска хартия да попие мазнината и сервирай със соев сос за потапяне.

Идея:
По желание можеш да фритираш по същия начин и размразени, почистени опашки от скариди.