
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗеленчукова темпура
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Избери тъмно зелена тиквичка, за да разнообразиш цветовете в чинията си и я превърнеш в истински шедьовър. Почисти и измий тиквичката и патладжана и ги нарежи на шайби с дебелина 1 cm. В зависимост от големината на шайбите ги разрежи допълнително на две или на четири.
2. Почисти гъбите и зеления лук. Нарежи лука на парчета с дължина 6 cm.
3. Загрей олиото в широка тенджера, докато по потопена в него дървена дръжка започнат да се изкачват балончета.
4. Разбий яйцето с 250 ml студена вода. Смеси с брашното, нишестето, бакпулвера и ¼ ч.л. сол и омеси гладко течно тесто. Потапяй зеленчуците на порции в тестото и ги фритирай за 3 - 5 min в горещото олио, докато станат хрупкави и започнат леко да се оцветяват. Остави ги върху кухненска хартия да попие мазнината и сервирай със соев сос за потапяне. И не забравяй да направиш снимка на кулинарното си произведение.
Идея:
По желание можеш да фритираш по същия начин и размразени, почистени опашки от скариди.