
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШведска селска закуска
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели картофите, морковите и алабаша и ги нарежи на кубчета със страна 1 cm. Вари ги 8 - 10 min във вряща подсолена вода. Почисти и измий праза и го нарежи на кръгчета. Обели и накълцай лука. Запържи праза и лука в една с.л. горещо олио, докато станат стъклени и ги извади.
2. Излей течността от зеленчуците и ги остави да се отцедят. Загрей останалото олио в тиган и запържи в него зеленчуците за ок. 10 min на слаб до средно силен огън, като бъркаш от време на време. Овкуси със солта и черния пипер. Върни праза и лука и пържи още 5 min.
3. Откъсни листенцата магданоз и ги накълцай. Загрей маслото в тиган с незалепващо покритие и изпържи в него яйцата на очи. Посоли и подправи с черния пипер. Остави червеното цвекло да се отцеди. Поръси зеленчуците с магданоза и гарнирай с яйцата на очи. Сервирай с цвеклото.