Верига от любими рецепти
Шведска селска закуска

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф600 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
моркови морков400 g g
алабаш алабаш2
червено цвекло червено цвекло
(на шайби)
1 буркана буркан
праз лук праз лук2 стръка стрък
лук лук2 глави глава
магданоз магданоз1 връзка връзка
олио олио3 - 4 с.л. с.л.
яйца яйце8
сол сол
черен пипер черен пипер

Шведска селска закуска

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Обели картофите, морковите и алабаша и ги нарежи на кубчета със страна 1 cm. Вари ги 8 - 10 min във вряща подсолена вода. Почисти и измий праза и го нарежи на кръгчета. Обели и накълцай лука. Запържи праза и лука в една с.л. горещо олио, докато станат стъклени и ги извади.

2. Излей течността от зеленчуците и ги остави да се отцедят. Загрей останалото олио в тиган и запържи в него зеленчуците за ок. 10 min на слаб до средно силен огън, като бъркаш от време на време. Овкуси със солта и черния пипер. Върни праза и лука и пържи още 5 min.

3. Откъсни листенцата магданоз и ги накълцай. Загрей маслото в тиган с незалепващо покритие и изпържи в него яйцата на очи. Посоли и подправи с черния пипер. Остави червеното цвекло да се отцеди. Поръси зеленчуците с магданоза и гарнирай с яйцата на очи. Сервирай с цвеклото.