Верига от любими рецепти
Зелена лятна супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

грах грах400 g g
лук лук1 глави глава
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
зелена салата зелена салата400 g g
мента мента3 стръка стрък
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
лимони лимон
(настърганата кора)
сол сол
черен пипер черен пипер

Зелена лятна супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(13)

Начин на приготвяне

1. Обели и накълцай лука. Запържи го за 1 - 2 min в сгорещено масло, докато стане стъклен. Добави замразения грах и зеленчуковия бульон, остави да кипне и вари ок. 8 min.

2. Междувременно почисти и измий зелената салата и я остави да се отцеди. Добави я към супата и вари още 8 - 10 min до омекване.

3. Откъсни и накълцай на ситно листенцата мента. Разбъркай ги със заквасената сметана и настърганата кора от био лимон - отмери си от нея на върха на ножа. Овкуси получената смес със солта и черния пипер.

4. Пасирай фино супата и подправи. Сервирай с ментовата сметана.

Съвет: Супата е вкусна гореща, а в топли дни - студена от хладилника.