
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
грах грах | 400 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | |
зелена салата зелена салата | 400 g g | |
мента мента | 3 стръка стрък | |
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | |
лимони
лимон (настърганата кора) | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗелена лятна супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и накълцай лука. Запържи го за 1 - 2 min в сгорещено масло, докато стане стъклен. Добави замразения грах и зеленчуковия бульон, остави да кипне и вари ок. 8 min.
2. Междувременно почисти и измий зелената салата и я остави да се отцеди. Добави я към супата и вари още 8 - 10 min до омекване.
3. Откъсни и накълцай на ситно листенцата мента. Разбъркай ги със заквасената сметана и настърганата кора от био лимон - отмери си от нея на върха на ножа. Овкуси получената смес със солта и черния пипер.
4. Пасирай фино супата и подправи. Сервирай с ментовата сметана.
Съвет: Супата е вкусна гореща, а в топли дни - студена от хладилника.