
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
грах грах | 400 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
зелена салата зелена салата | 400 g g | ||
мента мента | 3 стръка стрък | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
лимони
лимон (настърганата кора) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗелена лятна супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и накълцай лука. Запържи го за 1 - 2 min в сгорещено масло, докато стане стъклен. Добави замразения грах и зеленчуковия бульон, остави да кипне и вари ок. 8 min.
2. Междувременно почисти и измий зелената салата и я остави да се отцеди. Добави я към супата и вари още 8 - 10 min до омекване.
3. Откъсни и накълцай на ситно листенцата мента. Разбъркай ги със заквасената сметана и настърганата кора от био лимон - отмери си от нея на върха на ножа. Овкуси получената смес със солта и черния пипер.
4. Пасирай фино супата и подправи. Сервирай с ментовата сметана.
Съвет: Супата е вкусна гореща, а в топли дни - студена от хладилника.