Верига от любими рецепти
Карпачо от зеленчуков хляб с микс от салати и портокалов дресинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

зеленчуков хляб зеленчуков хляб1
рукола рукола100 g g
бейби спанак бейби спанак
(или микс салати)
100 g g
зелени аспержи зелени аспержи2 стръка стрък
портокали портокал1
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
винен оцет винен оцет30 ml ml
горчица горчица30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Карпачо от зеленчуков хляб с микс от салати и портокалов дресинг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(5)

Начин на приготвяне

Слагаме хляба във фризера, за да се втвърди.

Изцеждаме портокала и към него добавяме маслиново масло, оцет, горчица, сол и пипер, след което пасираме дресинга до получаване на еднородна смес.

Обелваме и почистваме аспержите и ги бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода. След като ги пресечем в студена вода и ги отцедим, ги нарязваме на парчета. В дълбока купа смесваме руколата и другите зелени салати, добавяме нарязаните аспержи и ги объркваме с портокаловия сос.

Стегнатия хляб режем на тънки слайсове (най-добре би било, ако имаме възможност да го направим на машина).

Поставяме филийка от хляба в чиния и отгоре слагаме от салатата с портокаловия дресинг.