
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зеленчуков хляб зеленчуков хляб | 1 | ||
рукола рукола | 100 g g | ||
бейби спанак
бейби спанак (или микс салати) | 100 g g | ||
зелени аспержи зелени аспержи | 2 стръка стрък | ||
портокали портокал | 1 | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
винен оцет винен оцет | 30 ml ml | ||
горчица горчица | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Карпачо от зеленчуков хляб с микс от салати и портокалов дресинг
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме хляба във фризера, за да се втвърди.
Изцеждаме портокала и към него добавяме маслиново масло, оцет, горчица, сол и пипер, след което пасираме дресинга до получаване на еднородна смес.
Обелваме и почистваме аспержите и ги бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода. След като ги пресечем в студена вода и ги отцедим, ги нарязваме на парчета. В дълбока купа смесваме руколата и другите зелени салати, добавяме нарязаните аспержи и ги объркваме с портокаловия сос.
Стегнатия хляб режем на тънки слайсове (най-добре би било, ако имаме възможност да го направим на машина).
Поставяме филийка от хляба в чиния и отгоре слагаме от салатата с портокаловия дресинг.