
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тиквички тиквичка | 800 g g | |
пшенично брашно пшенично брашно | 150 g g | |
царевично брашно царевично брашно | 50 g g | |
галета галета | 30 g g | |
вода
вода (студена) | ||
лед лед | ||
олио олио | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listХрупкави тиквички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичките на равни по размер греди. Добавяме ги в студена вода и прибавяме леда. Оставяме за няколко минути. Загряваме слънчогледовото олио.
В отделен съд подготвяме панировката. Смесваме сол, черен пипер, пшенично брашно, царевично брашно и хлебна галета.Овалваме тиквичките в панировката и пържим до златисто.
Отцеждаме върху кухненска хартия.
Виж рецептата за Пикантна разядка със скир, печени чушки и орехи